Tiden går snabbt och på fredag är det både våffeldag och långfredag! Jag som fick för mig att det var våffeldagen redan för ett par veckor sedan, får nu chansen igen 😋 Har du inte provat det här receptet på frasvåfflor tidigare, så våga prova. Tror inte att du kommer att ångra dig. Våfflorna innehåller både öl och havregryn och är perfekt att förbereda kvällen innan de ska gräddas, men smeten fungerar även bra att göra iordning samma dag. De blir både frasiga och smarriga! 😍 Här hittar du det!
🐣
Likaså brukar det alltid vara riktigt gott med en klassisk citron- och marängpaj och med sin härliga gula färg passar den finfint på påskbordet. Den passar i och för sig alltid bra 😉 Syrligt och sött, krispigt och lent – smaklökarna kommer att dansa samba! Receptet hittar du här.
🐣
Något annat som alltid smakar lika förföriskt gott är världens godaste marängtårta som brukar återfinnas under ett flertal olika namn som Mammas marängtårta, Pinnochiotårta eller Glömmingetårta. Den är helt magiskt god och i min väld finns det inte en enda tårta som är i närheten så ljuvlig. Senast jag gjorde den provade jag att även ha i lite mandelmjöl och grovhackade valnötter i sockerkaksbotten (under marängtäcket). Galet gott!!! 😋 Här hittar du två recept på den, beroende på hur du vill ha den. Den klassiska varianten och en rund variant.
🐣
Önskar dig en riktigt go och glad påsk!
🐥🐣🐥