Bananpannkaka med mandel och chiafrö

Bananpannkaka_9

Tänk att dessa bananpannkakor kan vara så nyttiga och samtidigt så otroligt goda! Älskar när man kan få både och på en och samma gång. Innehåller varken mejeriprodukter, gluten eller vitt raffinerat socker, med eventuellt undantag för blåbärssylten. Samtidigt som det ger en behagligare känsla får du i dig ordentligt med proteiner och en massa andra nyttigheter från äggen, bananerna, mandeln och de små nyttiga superfröna – chiafrön. Vill du veta mer om allt nyttigt du faktiskt får i dig kan du läsa detta inlägg.

Det var inte länge sedan jag provade bananpannkakor för första gången. Lite motvilligt, det ska erkännas. Men oj så positivt överaskad jag blev! Sedan dess har jag provat mig fram och hittat en egen variant som jag tycker är ofantligt god och samtidigt fylld av fler nyttigheter än de vanliga bananpannkakorna. Både familj och vänner tycker att de är minst lika goda som vanliga pannkakor, om inte godare! 🙂

Dessa fungerar lika bra till söndagsbrunchen, tisdagslunchen eller som ett fantastiskt gott mellanmål innan eller efter träningen. De funkar helt enkelt när som helst och det är svårt att tröttna på dem. Njut dem nystekta, serverade med färska hallon och blåbärssylt!

Bananpannkaka_2

Till dessa banan- och mandelpannkakor (2 port) behövs:

5-6 ägg

1 stor banan eller 2 små

1 dl mandelmjöl

2 msk chiafrön

en nypa salt

 

 Till stekningen:

Kallpressad kokosolja (eller vanligt smör)

Till servering:

Färska hallon, blåbär, jordgubbar eller andra bär

Blåbärssylt

Bananpannkaka_3

Så här gör du:

Knäck äggen i en bunke, skär bananerna i bitar och häll i dem tillsammans med chiafrön, mandelmjöl och lite salt. Mixa smeten en stund tills den blivit lite fluffig, precis som sockerkakssmet brukar bli.

Låt stå ca 10 minuter så att chiafröna får chans att svälla. Stek sedan tre till fyra plättar åt gången i lite kokosolja på medelvärme. Vänd dem när de fått fin färg. Ha lite tålamod. Det tar en liten stund för dem att bli genomstekta. Servera dem nygräddade med hallon och blåbär.

Fantastiskt gott, jag lovar!

 

 

 

2 kommentarer på “Bananpannkaka med mandel och chiafrö

  1. Vilka fantastiska bilder du har tagit! Bananpannkakorna är verkligen riktigt mumsiga och jag hoppas att fler kommer upptäcka dessa. Det är svårt att sluta äta dem. 🙂

    • Tack! Ja, det har en viss förmåga att försvinna illa kvickt från fatet 🙂 Tycker också att det är kul om fler kan få upp ögonen för hur snabbt och enkelt man kan fixa något så gott och nyttigt! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: