Hängiven och passionerad

Maud Andersson_1

Det finns en sak jag är övertygad om och det är att livet blir så mycket rikare om man tillåter sig själv att vara passionerad och hängiven. Att ge sig hän och låta sig svepas iväg, uppslukas av sin egen nyfikenhet, dyka djupare och lära sig mer.

Maud Andersson_2

Min mamma är hängivenheten personifierad. Objekten har skiftat, men passionen har alltid varit densamma. Oavsett om det handlar om så vitt skilda saker som: kors mjölkproduktion, taxavel, kärnkraft, fåglar eller insekter. Ända sedan jag var liten har jag vant mig vid travar av pärmar, fyllda av minutiösa anteckningar, utförliga tabeller och detaljerade bilder.

De senaste åren har hon framförallt uppfyllts av ett intresse för fåglar, insekter och växter. Jag har botaniserat i hennes arkiv och fått lov att delge er några utsnitt ur hennes samlingar. Nedan syns en fettspindel.. 🙂

Maud Andersson_5

 

Jag tror att många skulle vara lyckligare om de faktiskt tillät sig att vara lite mer passionerade eller nördiga om man så vill 😉 Livet är så fullt av måsten att det är lätt att tappa andan. Men kan man hitta något man verkligen brinner för fylls livet av glädje och mening.

 

Maud Andersson_4

Samtliga teckningar publicerade med tillstånd av Maud Andersson.

6 kommentarer på “Hängiven och passionerad

 1. Ja, du har helt rätt min kloka vän! Hade jag bara en uns av din mammas passion skulle jag känna mig lyckligt lottad. Kan man ”träna” upp den egenskapen eller är det genetiskt tro? Jag tänker på att du också är en hängiven och passionerad person!

  • Hej på dig goa vän! Ja, en liten dos av hennes hängivenhet skulle räcka långt för de flesta 🙂
   Men vet du, du är en fantastiskt hängiven tjej. Alltid närvarande och med ett väldigt stort hjärta. Dessutom, tänk bara på när du kommer igång att spåna om hur du t ex vill fixa till hemma. Så full av idéer och entusiasm! Är övertygad om att du tycker det är riktigt kul 🙂 Kram på dig ❤

 2. Du har rätt Towe när du betonar att livet blir rikare om man fångas av något i tillvaron. Vad kan man tycka om en liten Luddkrissla, en Gulldraba eller rent av en Luddfingerört? Vilka namn – det är poesi i mina öron!

  Dina bilder och din fotokonst har givit mig inspiration när det gäller sköna, spännande och fantasieggande kameravinklar. Ditt sätt att fånga ljuset och dina färgspel är helt underbara.

  Inte minst har jag lärt mig uthållighet av dig Towe, att jobba vidare även om det är knivigt ibland, som när svetten rinner, man flåsar på kameradisplayen så att inget syns och glasögonen immar igen! Då är livet underbart!

  Lycka till min älskade dotter med din Blogg / Kramar Mamma/Mormor/ Maud

  • Tack för din fina ord! Ja, visst är det stunder som dessa, när man är helt uppslukad av det man håller på med som man känner sig både rik och lycklig! 🙂
   Det är så kul att se hur du har kommit igång med fotograferingen och att följa alla dina framsteg. Och dina teckningar är, som alltid, fantastiska! Du har en liten guldgruva där hemma 🙂
   Kramar Towe

 3. Hej! Vad roligt att få se dina fina bilder på bloggen mormor :-). Du är sååå duktigt på att skissa och rita fina motiv. Det var så mysigt när du lärde oss om alla möjliga sorters bin, humlor och andra småkryp :-). Hoppas att ni har det bra där hemma! Kramar era barnbarn Molly och Ella som verkligen älskar er ❤ ❤

  • Tack Molly och Ella för era positiva kommentarer, det värmer att ha så älskvärda barnbarn som ni. Många kramar till er båda från Mormor och Morfar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: