Rocky Road Deluxe

 Rocky Road_2

Rocky Road är en av mina absoluta favoritglassar – alla kategorier! Naturligtvis är julgodisens egen version ett måste till jul. Jag har provat mig fram och blandat i lite annat som jag tycker passar finfint till. Själv älskar jag mörk choklad, men gillar man ljus bättre är det bara att byta ut den mot vanlig blockchoklad istället.

Det här julgodiset går oerhört snabbt att fixa, men känns ändå lyxigt! Den karameliserade mjölken finns att köpa på burk. Perfekt att ha det som blir över till annat julgodis eller som kolasås. Använd gärna en avlång form, ca 20*25 cm, klädd med bakplåtspapper.

Det här behöver du:

400 gram mörk choklad (gärna 70%)

1 msk smör

½-1 dl karameliserad mjölk

1 dl salta jordnötter

3 dl Rice Krispies

2 dl minimarshmallows

10-12 chokladfingrar

Gör så här:

Täck en avlång form med bakplåtspapper. Smält chokladen i vattenbad, mikron eller i en kastrull där du först smält en msk smör. Jag brukar göra det sistnämnda och det fungerar toppen. Bred sedan ut ett tunt lager i botten. Strö över salta jordnötter, minimarshmallows och lite Rice Krispies. Ringla över karameliserad mjölk och ytterligare lite smält choklad. Placera ut chokladfingrarna och strö över mer jordnötter och marshmallows. Blanda slutligen ihop Rice Krispies med den smälta chokladen som är kvar och häll över blandningen som ett täcke. Tryck till lite så det går ihop.

Täck över och låt vila kallt några timmar. Skär sedan upp lagom stora bitar med en vass kniv.

Voilà!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: