Julköttbullar

kottbullar_2

Det här är mitt absoluta favoritrecept på köttbullar! Är inte säker, men tror att receptet ursprungligen kommer från tidningen Buffé. Det som är lite annorlunda och som höjer smaken är julmusten som tillsammans med kryddnejlikan ger köttbullarna en härligt julig smak. Själv gör jag alltid dubbelsats eftersom de är så goda att vi gärna äter dem även efter jul. Blöta händer gör det lättare att forma dem och vill man göra många underlättar det om man låter köttbullarna gå färdigt i ugnen på ca 175 grader.

Till köttbullarna behöver du:

800 gram nöt- eller blandfärs

1 liten gul lök

1 dl ströbröd

1½ dl julmust

1 dl matlagningsgrädde

1 ägg

2 tsk salt

1 tsk grovmald svartpeppar

2 krm malen kryddnejlika

Gör så här:

Hacka löken fint och låt den svettas lätt i lite smör. Blanda ströbröd och julmusten i en skål och låt svälla ungefär 10 minuter. Blanda samman färs, ägg, grädde och kryddor i en annan bunke. Rör sedan ner ströbrödsröran och löken. Rulla köttbullarna och stek dem i smör på medelhög värme.

Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s