Chevré- och kesellaröra med valnötter

Kesellarora_1

Denna röra är otroligt god att bjuda på till pepparkakor och glögg. Dessutom är den hur enkel som helst att slänga ihop. Själv tycker jag att mögelostarna ofta blir för dominanta i smaken, medan getosten har en helt annan karaktär. Så gott!

Du behöver:

100 gram chevréost på rulle alternativt krämig getost – Chavroux

1 dl kesella kvarg

1 dl valnötter

Gör så här:

Det är lika enkelt som det låter. Använder du getost på rulle skär du bara bort de hårda kanterna och mosar osten. Själv föredrar jag att köpa Chavroux, en krämig och mjuk getost som säljs i pyramidförpackning (150 gram). Blanda lika del getost, med lika del kesella kvarg. Bryt ner valnötter, så mycket som du vill ha.

Blanda samman allt och servera som tilltugg till tunna, spröda pepparkakor. Jag brukar göra iordning ungefär så mycket som det går åt. Även om det går att spara röran i kylen, är valnötterna godast när de inte legat i alltför länge. Lovar, det är sagolikt gott!

2 kommentarer på “Chevré- och kesellaröra med valnötter

  1. God jul mamma! Tycker bloggen är fantastiskt fin och man blir väldigt sugen på att smaka de mumsiga recepten :). Nu får vi se till att ha en mysig jul tillsammans. Kramar dina döttrar Molly och Ella som älskar dig sååå mycket ❤

    • Tack gulliga ni och God Jul på er! Ja nu ska vi ha en riktigt mysig jul tillsammans 🙂 Ni är det finaste jag vet och jag älskar er så otroligt mycket ❤

Lämna en kommentar