Jag lovar, julstämningen får definitivt hjälp på traven när doften från den nybakade mjuka pepparkakan sprider sig i köket. Valnötter passar till mycket och denna kaka är inget undantag.
Till kakan behöver du:
3 ägg
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 msk pepparkakskrydda
3½ dl vetemjöl
50 gram smält smör
1½ dl mjölk
2 dl hackade valnötter
Gör så här:
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och pepparkakskrydda. Smält smöret och häll i mjölken. Hacka valnötterna i lagom stora bitar. Smöra och bröa sedan sockerkaksformen och strö i lite av de hackade valnötterna i botten. Man kan även använda lite pepparkakssmulor i formen om man vill förstärka pepparkakssmaken. Rör sedan ner mjölblandningen, smöret, mjölken och resten av de hackade valnötterna. Blanda ihop och häll smeten i formen.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 175 grader, ca 35 minuter. Prova med en sticka, så att den är klar.
Servera den ljummen med en klick lättvispad grädde!
Härligt att du har kommit igång och din blogg ser jättefin ut!
Lycka till, det här kommer bli toppen!
//Roger
Tack, ja känns riktigt kul att ha skrivit de allra första inläggen 🙂